Jednoduchý recept

Marmeláda s jahodami a mandlemi

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Marmeláda s jahodami a mandlemi 5 1
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 19 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 52114
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

2,5 kg Cukr želírovací
3 kg Jahody zahradní
7 g Kyselina citrónová
250 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 541kJ
38% Sacharidy 135 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g
Marmeláda s jahodami a mandlemi
  • Marmeláda s jahodami a mandlemi
  • 1
  • Marmeláda s jahodami a mandlemi
  • 2
  • Marmeláda s jahodami a mandlemi
  • 3
  • Marmeláda s jahodami a mandlemi
  • 4
  • Vložit obrázek

Marmeláda s jahodami a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Z jahod odstraníme stonky, opláchneme pod studenou vodou a větší jahody překrojíme. Dáme je do nízkého hrnce. Z želírovacího cukru odebereme 100 g a zbylým cukrem posypeme jahody v hrnci. Necháme je proležet celou noc.

2

Jahody s cukrem promícháme, hrnec dáme na sporák. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Potom ještě vaříme 10-15 minut. Cukr 100 g smícháme spolu s kyselinou citrónovou a přimícháme do vařících se jahod. Dobře promícháme a pokračujeme ve vaření už jen asi 3 minuty, potom marmeládu stáhneme z ohně.

3

Tenké plátky mandlí osmahneme na suché pánvi dozlatova a vmícháme je do husté a uvařené marmelády, kterou důkladně promícháme. Hotovou marmeládu ještě horkou naléváme do připravených sklenic, které zavíčkujeme a na 4 minuty obrátíme víčky dolu. Následovně je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné a tmavé místo.

Poznámka

Marmeláda je vhodná na naplnění například palačinek.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Marmeláda s jahodami a mandlemi
Jahodovou marmeládu s mandlemi jsem už kdysi dělala. Lupínky by byly asi lepší, ale měla jsem mandlové nudličky. Po opražení hezky zvýrazní svoji vůni. Jinak nevím, proč se mají jahody nechat proležet celou noc, když se pak vše vaří. Já proslazuji předem jen jahody na kompot. Na tomto receptu mi vadí, že není upřesněný který želírovací cukr koupit. Je jich více druhů a ten, který jsem koupila já -500 g, se používá na 1 kg ovoce a ve složení už má kyselinu citrónovou. Takže všem doporučuji se spíš držet návodu na obalu. Palec nahoru dávám jen za ty přidané mandličky, které marmeládu ozvláštní.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept