Marinované skopové nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované skopové nudličky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
800 g | Skopová kýta |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 59,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované skopové nudličky postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme 2 lžíce sójové omáčky, lžíci oleje, víno a špetku soli. |
2 | Skopovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, které vmícháme do připravené marinády a necháme v chladu alespoň 30 minut. |
3 | Česnek oloupeme a utřeme se solí. Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme utřený česnek a kousky marinovaného masa, za stálého míchání je ze všech stran opečeme, poté podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. K měkkému masu přimícháme nakrájenou cibuli a zbylou sójovou omáčku a přibližně 5 minut vše ještě dusíme. masovou směs dochutíme pepřem a solí, rozdělíme na talíře a podáváme. |