Recept

Hovězí maso s thajským salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 88 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52118
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
100 g Fazolové výhonky
500 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
1 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Omáčka rybí
1 ks Paprika červená
1 ks Salát hlávkový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 614kJ
2% Sacharidy 7 g
7% Tuky 5 g
6% Sodík 125 mg
35% Bílkoviny 20 g

Hovězí maso s thajským salátem postup přípravy receptu:

1

Špalíček zadního hovězího masa očistíme a odstraníme z něho viditelný tuk, mladé fazolové lusky spaříme a překrájíme na kousky, červenou papriku zbavíme stopky a jader, okurku pokrájíme na tenké plátky. Dále jemně nasekáme chilli papričku a jarní cibulky, nahrubo nasekáme čerstvý koriandr a prolisujeme stroužek česneku. Hlávku salátu dobře vypereme, pak jí rozebereme na listy, které osušíme papírovými ubrousky.

2

Hovězí špalíček na teflonové pánvi ze všech stran opečeme dohněda tak, aby zůstal uvnitř krvavý, pak ho vyjmeme z pánve a dáme vychladit do ledničky. Chlazené maso ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky a dáme do hlubší misky.

3

Mezitím připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s limetkovou šťávou, přidáme rybí omáčku, chilli papričku a cibuli s česnekem, vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. Hotovou marinádou zalijeme nakrájené maso, přikryjeme ho a necháme alespoň hodinu marinovat.

4

Velkou servírovací mísu pokryjeme salátovými listy, na které rozložíme nakrájenou papriku, okurku a fazolové výhonky. Navrch rozprostřeme plátky hovězího, vše pokropíme marinádou a posypeme posekaným koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept