Jednoduchý recept

Skopové kotlety s hermelínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52119

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Pórek
6 ks Rajčata
600 g Skopové kotlety
200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 špetka Sůl
6 stroužek Česnek
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 702 kcal
Kilojoule 2 938kJ
7% Sacharidy 25 g
64% Tuky 48 g
4% Sodík 89 mg
72% Bílkoviny 41 g

Skopové kotlety s hermelínem postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme je na plátky.

2

Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, potřeme česnekem se solí, olejem a pivem a necháme je alespoň hodinu v chladu odležet.

3

V zapékací míse rozpálíme olej a uleželé kotlety na něm z obou stran opečeme.

4

V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a pórek a krátce je podusíme. Pak směs rozložíme na kotlety, přidáme plátky rajčat a hermelínu, opepříme, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě kotlety zapečeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept