Omelety z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety z ovesných vloček
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 5212 |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
160 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 900kJ
26% Sacharidy 94 g
29% Tuky 22 g
16% Sodík 322 mg
56% Bílkoviny 31 g
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 381,7mg |
Draslík | 641,6mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Vločky namočíme do mléka nejméně na 30 minut. |
2 | Potom k nim přimícháme žloutky, osolíme a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. |
3 | Upečeme na pánvi na másle. |
Poznámka
Podáváme s dušenou zeleninou nebo se saláty.