Jednoduchý recept

Skopové kotlety na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52121
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Nové koření celé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
600 g Skopové kotlety
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 455 kcal
Kilojoule 1 905kJ
2% Sacharidy 9 g
42% Tuky 32 g
8% Sodík 167 mg
53% Bílkoviny 30 g

Skopové kotlety na česneku postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme v misce se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.

2

Skopové kotlety omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme a na okrajích je nařízneme, potřeme je utřeným česnekem a posypeme nakrájenou slaninou.

3

V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Pak do pánve vložíme kotlety a z obou stran je prudce opečeme. Přilijeme k nim pivo s trochou vody, opepříme, okořeníme a pod poklicí je dusíme, až jsou měkké. Během dušení kotlety poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

4

Měkké kotlety z pánve vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní kotlety, krátce je prohřejeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept