Bageta se pstruží pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bageta se pstruží pomazánkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 52123 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
150 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
3 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Limetka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
20 g | Pažitka |
300 g | Pstruh |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 39,0mg |
Draslík | 395,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Celer řapíkatý, Cibule, Feferony, Křen, Limetka, Paprika mletá sladká, Pažitka, Pstruh mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bageta se pstruží pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s nastrouhaným křenem. Uzeného pstruha očistíme od kůže a maso nakrájíme na kostičky, které přidáme do misky k limetkové šťávě. |
2 | Stranou si nakrájíme celer na kostičky, totéž uděláme s cibulkou. Feferonku očistíme od jadérek a nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokrájenou zeleninu přidáme do misky k ostatním surovinám. |
3 | Bagetu pokrájíme na plátky, které pomažeme máslem a lehce posypeme paprikou. Pstruží směs ještě lehce pomačkáme vidličkou a rozetřeme ji na bagetu. Hotové chlebíčky posypeme pažitkou a ihned podáváme. |