Jednoduchý recept

Srnčí kýta na žampiónech

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52124
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl
3 dl Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
1% Sacharidy 5 g
46% Tuky 34 g
19% Sodík 380 mg
116% Bílkoviny 65 g

Srnčí kýta na žampiónech postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na proužky. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

2

Srnčí kýtu omyjeme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou, opepříme a osolíme. Pak ji vložíme do pekáče s rozpuštěným máslem, podlijeme pivem a trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme doměkka. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

3

Měkké maso z pekáče vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, osmažíme na ní nakrájené žampióny, pak ji zaprášíme moukou, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Do šťávy dáme plátky masa a krátce je prohřejeme.

4

Srnčí kýtu na talířích přelijeme šťávou a podíváme s opečenými bramborami.

Poznámka

Čerstvé žampióny můžeme nahradit žampióny sterilovanými, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept