Jednoduchý recept

Ražniči ze srnčí kýty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52125
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
150 g Slanina vepřová
800 g Srnčí kýta
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
2% Sacharidy 7 g
47% Tuky 35 g
24% Sodík 486 mg
116% Bílkoviny 65 g

Ražniči ze srnčí kýty postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.

2

Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány, osušíme ji a nakrájíme na kousky.

3

Na grilovací jehly střídavě napichujeme nakrájené kousky srnčího masa a slaniny a kolečka cibule. Připravené ražniči opepříme a osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme sádlo, ražniči na něm prudce ze všech stran opečeme, pak ho podlijeme pivem a trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až maso změkne. Během dušení ražniči poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

Poznámka

Vhodnou přílohou je dušená nebo vařená rýže, případně vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept