Ražniči ze srnčí kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči ze srnčí kýty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
150 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí kýta |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 37,1mg |
Draslík | 153,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči ze srnčí kýty postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka. |
2 | Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány, osušíme ji a nakrájíme na kousky. |
3 | Na grilovací jehly střídavě napichujeme nakrájené kousky srnčího masa a slaniny a kolečka cibule. Připravené ražniči opepříme a osolíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme sádlo, ražniči na něm prudce ze všech stran opečeme, pak ho podlijeme pivem a trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až maso změkne. Během dušení ražniči poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je dušená nebo vařená rýže, případně vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky.