Jednoduchý recept

Jahodové želé

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 52128
Kategorie: Želé

Ingredience

40 g Cukr vanilka
2,5 kg Cukr želírovací
4 kg Jahody zahradní
2 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 341kJ
38% Sacharidy 139 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jahodové želé postup přípravy receptu:

1

Měkké jahody očistíme, zbavíme stonku a opláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Okapané jahody nakrájíme na menší kousky, které dáme do hrnce a posypeme 800 g želírovacího cukru. Necháme odležet 30-40 minut.

2

Následovně hrnec s jahodami a cukrem dáme na sporák a dobře promícháme. Na mírném ohni za častého míchání směs přivedeme k varu. Pokračujeme ve vaření do té doby, až vyplavou všechny jahody na hladinu. Potom stáhneme z ohně.

3

Uvařenou jahodovou směs přecedíme přes řídkou a čistou utěrku, kterou máme na povrchu misky, do které nám bude téct čistá šťáva. Připravenou jahodovou šťávu přelijeme do hrnce, přidáme 1,6kg cukr, přisypeme vanilkový cukr. Nakonec vložíme vanilku, vše promícháme a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme ještě 100 g cukru a za stálého míchání povaříme 2 minuty.

4

Hotové horké želé opatrně naléváme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme a odložíme na studené místo.

Poznámka

Z tohoto množství surovin získáme skoro 2.5 l želé. Do sklenic naléváme řídké želé, které po vychladnutí ztuhne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept