Jednoduchý recept

Smažené řízky ze srnčí kýty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52129

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
600 g Srnčí kýta
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 387kJ
3% Sacharidy 11 g
12% Tuky 9 g
12% Sodík 244 mg
90% Bílkoviny 50 g

Smažené řízky ze srnčí kýty postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.

2

Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány a naporcujeme jí na plátky, které naklepeme, potřeme utřeným česnekem a opepříme. Plátky masa pak postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej a připravené obalené maso v něm z obou stran zvolna smažíme, až je měkké.

4

Srnčí řízky podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept