Smaženky se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky se strouhankou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5213 |
Ingredience
2 kávová lžička | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 464kJ
1% Sacharidy 2 g
11% Tuky 8 g
11% Sodík 226 mg
13% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 247,2mg |
Draslík | 81,5mg |
Vláknina | 182,4mg |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Smaženky se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Vejce osolíme, přidáme strouhanku a necháme chvíli nabobtnat. |
2 | Na pánev do vyšší vrstvy horkého tuku nalijeme dvě podélné omelety a po obou stranách je usmažíme. |
3 | Hotové dáme okapat na papírové ubrousky. |
Poznámka
Podáváme ne tmavém chlebu potřeném hořčicí, sypeme nasekanou cibulí a zdobíme plátky okurky.