Mrkvový salát se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvový salát se zázvorem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52132 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Hrozinky |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
50 g | Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky |
2 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 575,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 24,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Pažitka, Víno bílé, Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvový salát se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Nahrubo nastrouháme velké oloupané mrkve, jemně nastrouháme čerstvý zázvor a nasekáme pažitku. |
2 | Dále si připravíme zálivku. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej s jablečným octem a suchým bílým vínem, přidáme strouhaný zázvor a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme. V míse smícháme nastrouhanou mrkev s hrozinkami, zalijeme zálivkou a lehce promícháme. |
3 | Na širokou mělkou mísu rozložíme vrstvu výhonků alfalfa, kterou pokryjeme mrkvovou směsí. Salát servírujeme posypaný sekanou pažitkou. |