Recept

Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52136
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
650 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 340kJ
2% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 11 mg
10% Bílkoviny 6 g

Žampiony marinované ve vinném octě a bylinkách postup přípravy receptu:

1

Malé žampiony dobře očistíme a odstraníme nožičky, červenou a zelenou papriku zbavenou stopek a semen nakrájíme na kostičky a utřeme stroužek česneku. Dále najemno nasekáme čerstvou petrželku a pažitku.

2

Potom si připravíme marinádu. Do vyšší úzké nádoby nalijeme olivový olej, červený vinný ocet, česnek, pažitku s petrželkou nasekané nadrobno a nameleme celý černý pepř a vše ručním šlehačem za nižších otáček dobře promícháme.

3

Hlavičky žampionů s nakrájenými paprikami vložíme do mísy, zalijeme marinádou, mísu přikryjeme a vše necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat.

4

Marinované žampiony se zálivkou rozdělíme na misky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept