Recept

Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52137
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
750 g Rajčata
40 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 63 kcal
Kilojoule 262kJ
2% Sacharidy 6 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 114 mg
7% Bílkoviny 4 g

Rajčatový salát s bazalkou a parmezánem postup přípravy receptu:

1

Jemně nasekáme čerstvou bazalku, prolisujeme stroužek česneku, nastrouháme sýr parmezán a umeleme pepř. Rajčata ponoříme na 1 minutu do vroucí vody, zchladíme je, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Plátky rajčat rozložíme na velkou servírovací mísu tak, aby se překrývaly a posypeme je nasekanou bazalkou.

3

Dále připravíme zálivku. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s bílým vinným octem a s prolisovaným česnekem, zálivkou pak pokapeme plátky rajčat na míse.

4

Před podáváním salát posypeme nastrouhaným parmezánem a podle chuti opepříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept