Hlávkové zelí nakládané s cibulí a červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí nakládané s cibulí a červenou řepou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52138 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kg | Červená řepa |
1 kg | Cibule |
400 g | Cukr krystal |
8 dl | Ocet kvasný lihový |
1 balení | Petol |
3 kg | Zelí hlávkové bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 490,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 164,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Cukr krystal, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petol nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí nakládané s cibulí a červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu očistíme, nastrouháme na širší nudličky a uvaříme ve vodě. Zelí na cibuli pokrájíme na tenké nudličky, přidáme k řepě a promícháme. Ke směsi přilijeme ocet, přisypeme cukr, petol a důkladně promícháme. Odložíme a necháme stát 24 hodin. |
2 | Následující den vše rozdělíme do sklenic, zalijeme zbylou šťávou, zavíčkujeme a uchováme v temné a studené místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení-24hodin.