Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52140 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
6 ks | Šalotka |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Pažitka, Pepř černý celý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalotka, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolové lusky zbavíme špiček, překrojíme a ve vodě je uvaříme doměkka. Uvařené lusky vyjmeme drátěnou naběračkou, v cedníku propláchneme studenou vodou a vložíme do salátové mísy. Vodu z fazolek uvedeme znovu do varu a ponoříme do ní na 1 minutu velká rajčata, která oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k fazolovým luskům do salátové mísy. Do mísy dále přidáme černé vypeckované a na půlky překrojené černé olivy a nadrobno nakrájenou šalotku. |
2 | Dále připravíme nálev. Prolisujeme stroužek česneku, umeleme pepř a najemno posekáme čerstvou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou a s česnekem, přidáme nasekanou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. |
3 | Hotový nálev nalijeme na salát, podle chuti opepříme, vše spolu dobře promícháme a rozdělíme na malé servírovací misky. |