Recept

Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52140

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
500 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Olivy černé
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
20% Sacharidy 74 g
39% Tuky 30 g
128% Sodík 3 g
22% Bílkoviny 12 g

Italský salát s fazolovými lusky, rajčaty a olivami postup přípravy receptu:

1

Zelené fazolové lusky zbavíme špiček, překrojíme a ve vodě je uvaříme doměkka. Uvařené lusky vyjmeme drátěnou naběračkou, v cedníku propláchneme studenou vodou a vložíme do salátové mísy. Vodu z fazolek uvedeme znovu do varu a ponoříme do ní na 1 minutu velká rajčata, která oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k fazolovým luskům do salátové mísy. Do mísy dále přidáme černé vypeckované a na půlky překrojené černé olivy a nadrobno nakrájenou šalotku.

2

Dále připravíme nálev. Prolisujeme stroužek česneku, umeleme pepř a najemno posekáme čerstvou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn. V misce dobře metličkou prošleháme olivový olej s citrónovou šťávou a s česnekem, přidáme nasekanou pažitku, petržel, tymián a rozmarýn.

3

Hotový nálev nalijeme na salát, podle chuti opepříme, vše spolu dobře promícháme a rozdělíme na malé servírovací misky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz