Mletá zeleninová směs naložená v tuku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletá zeleninová směs naložená v tuku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52141 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
20 g | Česnek |
200 g | Cibule |
100 g | Kedlubna |
100 g | Květák |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pórek |
100 g | Sůl |
250 g | Tuk |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 204,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kedlubna, Květák, Petržel kořen, Sůl, Tuk, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mletá zeleninová směs naložená v tuku postup přípravy receptu:
1 | Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a na masovém mlýnku umeleme. V pánvi rozehřejeme tuk a přidáme zeleninovou směs. Ochutíme solí a doměkka podusíme. |
2 | Ještě teplou kaši rozdělíme do sklenic a umačkáme. Povrch zalijeme rozehřátým tukem tak, aby vznikla souvislá vrstva. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě. |