Dýňové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňové suflé
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52142 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Dýně |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
375 ml | Mléko odtučněné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 kávová lžička | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 263,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,8mg |
Vitamín E | 8,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dýně, Pepř černý celý, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko odtučněné, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňové suflé postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme středně velkou dýni, vybereme semena a dužinu rozkrájíme na kostky. Dále rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a umeleme pepř. |
2 | Dýňovou dužinu (asi 400 g) vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme 20-25 minut, když dužina změkne, rozmačkáme ji. Mezitím ve vyšší pánvi nasypeme do rozpuštěného másla hladkou mouku, za stálého míchání ji asi 3 minuty pražíme a pak postupně přiléváme mléko. Stále mícháme, až vznikne hustý bešamel. Pánev odstavíme, do směsi všleháme žloutky, přimícháme rozmačkanou dýni a směs opepříme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do dýňové směsi. |
3 | Do olejem vymazaných a strouhankou vysypaných zapékacích misek nalijeme připravenou směs a misky vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme suflé 20-25 minut. |
4 | Když suflé nabude a zezlátne, vyjmeme misky z trouby a hotový pokrm hned servírujeme. |