Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52142
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 ks Dýně
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
375 ml Mléko odtučněné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 kávová lžička Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 889kJ
16% Sacharidy 58 g
28% Tuky 21 g
7% Sodík 136 mg
33% Bílkoviny 19 g

Dýňové suflé postup přípravy receptu:

1

Oloupeme středně velkou dýni, vybereme semena a dužinu rozkrájíme na kostky. Dále rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a umeleme pepř.

2

Dýňovou dužinu (asi 400 g) vložíme do hrnce s vařící vodou a vaříme 20-25 minut, když dužina změkne, rozmačkáme ji. Mezitím ve vyšší pánvi nasypeme do rozpuštěného másla hladkou mouku, za stálého míchání ji asi 3 minuty pražíme a pak postupně přiléváme mléko. Stále mícháme, až vznikne hustý bešamel. Pánev odstavíme, do směsi všleháme žloutky, přimícháme rozmačkanou dýni a směs opepříme. Z vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do dýňové směsi.

3

Do olejem vymazaných a strouhankou vysypaných zapékacích misek nalijeme připravenou směs a misky vložíme do trouby, předehřáté na 200 °C, při této teplotě pečeme suflé 20-25 minut.

4

Když suflé nabude a zezlátne, vyjmeme misky z trouby a hotový pokrm hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept