Kvašený zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kvašený zeleninový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 52143 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
250 g | Cibule |
40 g | Cukr krystal |
250 g | Kedlubna |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Mrkev kořen |
250 g | Paprika zelená |
40 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr krystal, Kedlubna, Kmín celý, Kopr čerstvý, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kvašený zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a nastrouháme na nudličky. Přidáme cukr, sůl a kmín, dobře promícháme. |
2 | Kopr omyjeme a rozložíme na dno sklenic, poté rozdělíme a namačkáme zeleninovou směs, povrch zatížíme. |
3 | Odložíme a na teplém místě necháme kvasit. Po vykvašení uchováme v chladné a temné místnosti. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na kvašení - ta trvá několik dnů.