Recept

Křehký jahodový koláč s likérem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52147

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr moučkový
3 polévková lžíce Džem meruňkový
1 polévková lžíce Džus pomerančový
250 g Jahody zahradní
165 ml Jogurt nízkotučný
2 polévková lžíce Likér Cointreau
400 g Linecké (křehké) těsto
1 kávová lžička Olej olivový
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
250 g Sýr Ricotta
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 265kJ
16% Sacharidy 58 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 58 mg
11% Bílkoviny 6 g

Křehký jahodový koláč s likérem postup přípravy receptu:

1

Balíček hotového lineckého těsta rozválíme na placku o průměru cca 28 cm, nastrouháme pomerančovou kůru a odstopkujeme a rozpůlíme jahody.

2

Do olejem vymazané koláčové formy o průměru 20 cm vložíme těstovou placku, ořízneme okraje, dno propícháme vidličkou a formu vložíme do trouby, předehřáté na 220°C. Při této teplotě pečeme 10 minut, pak teplotu snížíme na 180°C a dále pečeme 10-15 minut. Když korpus získá zlatavou barvu, vyjmeme ho z trouby, necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme.

3

Mezitím připravíme náplň. V mixéru dohladka umixujeme sýr ricotta s jogurtem, cukrem a pomerančovou kůrou a umixovanou směs dáme do mísy. V rendlíku smícháme pomerančový džus se lžící likéru Cointreau, přidáme želatinu a za stálého míchání zahříváme na mírném ohni. Když želatina zhoustne, necháme ji 5 minut vychladnout a pak ji vmícháme do sýrové směsi. Dále ušleháme bílkový sníh, lehce ho smícháme se sýrovou směsí, kterou pak naplníme připravený upečený korpus. Na uhlazený povrch náplně navrstvíme půlky jahod.

4

Nakonec připravíme polevu. V malém rendlíku smícháme džem se lžící likéru Cointreau a za mírného zahřívání směs mícháme. Když se džem rozpustí, necháme polevu vychladnout a pak s ní potřeme jahody na koláči.

5

Hotový koláč vložíme do chladničky, necháme ztuhnout, pak ho naporcujeme a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept