Sýr vařený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýr vařený
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5215 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
250 g | Tvaroh tvrdý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 197,1mg |
Draslík | 47,7mg |
Vláknina | 367,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýr vařený postup přípravy receptu:
1 | Tvaroh rozkrájíme, promícháme se solí a kmínem a dobře přikryjeme. Uložíme na 2-3 dny v teple - tvaroh zklihovatí. |
2 | V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme tvaroh a mícháme, až se rozpustí a začne houstnout. |
3 | Potom přimícháme žloutky a ještě horkou směs nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou. Po vychladnutí vyklopíme a zdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s tmavým chlebem. |