Jablečno - borůvková směs zapečená s kukuřičnými lupínky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečno - borůvková směs zapečená s kukuřičnými lupínky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52150 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
400 g | Kompot borůvkový |
400 g | Kompot jablečný |
45 g | Lupínky kukuřičné |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 86,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Kompot borůvkový, Kompot jablečný, Sezam - semena mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lupínky kukuřičné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečno - borůvková směs zapečená s kukuřičnými lupínky postup přípravy receptu:
1 | Zavařené plátky neslazených jablek a zavařené borůvky dáme okapat, nastrouháme citrónovou kůru a rozpustíme máslo. |
2 | V zapékací míse smícháme zavařená jablka s borůvkami. Dále smícháme rozpuštěné máslo s kukuřičnými lupínky a s cukrem, směs rozprostřeme na ovoce a posypeme sezamovými semínky. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a při této teplotě pečeme 20 minut. |
3 | Když povrch dostane hnědozlatou barvu, zapékací mísu vyjmeme, pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme. |