Vejce na černém másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce na černém másle
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52151 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Kapary |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 832,0mg |
Draslík | 269,6mg |
Vláknina | 495,0mg |
Vitamín A | 847,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce na černém másle postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, když začne pěnit, vyklepneme do něj vejce, která osolíme, opepříme a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni vejce asi 3 minuty pečeme. Potom je opatrně sesuneme na talíř, posypeme nasekanou petrželovou natí, kaparami a přelijeme horkým octem. |
2 | Na pánev dáme dalších 50 g másla, které rozehřejeme „dočerna“ a přelijeme jím vejce. (Máslo by mělo jen zčervenat, černé máslo je škodlivé.) |