Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 52151
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 g Kapary
80 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 891kJ
5% Sacharidy 17 g
113% Tuky 85 g
32% Sodík 633 mg
54% Bílkoviny 30 g

Vejce na černém másle postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozehřejeme 30 g másla, když začne pěnit, vyklepneme do něj vejce, která osolíme, opepříme a pánev zakryjeme pokličkou. Na mírném ohni vejce asi 3 minuty pečeme. Potom je opatrně sesuneme na talíř, posypeme nasekanou petrželovou natí, kaparami a přelijeme horkým octem.

2

Na pánev dáme dalších 50 g másla, které rozehřejeme „dočerna“ a přelijeme jím vejce. (Máslo by mělo jen zčervenat, černé máslo je škodlivé.)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept