Pikantní smažené rybí filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní smažené rybí filé
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52155 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Filé rybí |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice Dijonská, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní smažené rybí filé postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. |
2 | Rybí filé omyjeme, osušíme a nakrájíme ho na plátky. |
3 | V míse smícháme nakrájený pórek, pivo, hořčici, sójovou omáčku a mouku, směs dochutíme pepřem a solí, vložíme do ní plátky ryby a necháme je alespoň hodinu v chladu marinovat. |
4 | Pak v pánvi rozehřejeme olej a plátky ryby na něm zvolna smažíme z obou stran, až je maso měkké. |