Rybí filé s česnekem zapečené na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé s česnekem zapečené na pivu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
800 g | Filé rybí |
3 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel kudrnka |
2 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 82,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé s česnekem zapečené na pivu postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Petrželku omyjeme a okapanou najemno nasekáme. |
2 | Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. |
3 | V hrnci do 1dl piva a vody dáme koření a cibuli a necháme 15 minut vařit. Potom do hrnce přidáme rybí filé a vaříme ještě 10 minut. Uvařené filé vyjmeme, vložíme do zapékací mísy vymazané máslem, potřeme hořčicí a utřeným česnekem, opepříme, podlijeme trochou piva a v předehřáté troubě krátce zapečeme. |
4 | Porce ryby na talířích posypeme nakrájenou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami. |