Jednoduchý recept

Rybí filé s křenem dušené na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52157
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
800 g Filé rybí
3 polévková lžíce Hořčice
1 ks Křen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 751kJ
5% Sacharidy 18 g
25% Tuky 19 g
12% Sodík 240 mg
156% Bílkoviny 88 g

Rybí filé s křenem dušené na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme je nadrobno. Křen oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme.

2

Rybí filé omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky, které potřeme hořčicí a necháme chvíli odležet.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, kousky ryby na něm prudce opečeme za stálého míchání ze všech stran, potom je podlijeme pivem s trochou vody a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přilijeme vodu.

4

Měkké filé z pánve vyjmeme, rozdělíme na předehřáté talíře a posypeme nakrájenou cibulí a nastrouhaným křenem.

5

Šťávu v pánvi zaprášíme moukou, prudce ji osmahneme, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a necháme krátce provařit. Šťávu potom nalijeme na plátky ryby na talířích a podáváme nejlépe s vařenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept