Jednoduchý recept

Kapr zapečený na pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52159

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 ks Citrony
1 kg Kapr obecný
1 špetka Kmín drcený
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 902kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
16% Sodík 320 mg
81% Bílkoviny 45 g

Kapr zapečený na pivu postup přípravy receptu:

1

Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky.

3

Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

4

Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept