Kapr zapečený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr zapečený na pivu
Kapr zapečený na pivu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 ks | Citrony |
1 kg | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 183,0mg |
Draslík | 907,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 93,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citrony, Kapr obecný, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr zapečený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Citrony důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Kapra očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, necháme vcelku, okmínujeme, posypeme bazalkou a osolíme. Dovnitř kapra dáme plátky citronu a maso zajistíme proti rozevření například párátky. |
3 | Kapra vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, podlijeme pivem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení rybu poléváme šťávou a podle potřeby přiléváme vodu. |
4 | Vypečenou šťávu dochutíme pepřem a solí, rybu naporcujeme a podáváme nejlépe s vařenými bramborami. |