Mořská štika dušená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořská štika dušená na pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 dl | Kečup jemný |
600 g | Mořská štika - filety |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64,7mg |
---|---|
Cholesterol | 68,5mg |
Draslík | 389,5mg |
Vláknina | 256,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Mořská štika - filety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup jemný, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořská štika dušená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Filety mořské štiky omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme je chvíli odležet a potom je osolíme a obalíme v mouce. |
2 | Ve velké hluboké pánvi nebo nízkém hrnci rozehřejeme olej, ryby v něm z obou stran prudce opečeme, podlijeme je pivem a přikryté dusíme, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. |
3 | Měkké rybí filety vyjmeme, do výpeku vmícháme kečup a smetanu, šťávu necháme přejít varem a dochutíme solí. |
4 | Dušené filety přelijeme na talíři šťávou a podáváme s vařenými bramborami. |