Jednoduchý recept

Mořská štika dušená na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52161
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 dl Kečup jemný
600 g Mořská štika - filety
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 044kJ
3% Sacharidy 10 g
12% Tuky 9 g
24% Sodík 479 mg
54% Bílkoviny 30 g

Mořská štika dušená na pivu postup přípravy receptu:

1

Filety mořské štiky omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme je chvíli odležet a potom je osolíme a obalíme v mouce.

2

Ve velké hluboké pánvi nebo nízkém hrnci rozehřejeme olej, ryby v něm z obou stran prudce opečeme, podlijeme je pivem a přikryté dusíme, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

3

Měkké rybí filety vyjmeme, do výpeku vmícháme kečup a smetanu, šťávu necháme přejít varem a dochutíme solí.

4

Dušené filety přelijeme na talíři šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept