Jednoduchý recept

Mořská štika na česneku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 52162
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
1 ks Citrony
600 g Mořská štika - filety
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 877kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
13% Sodík 256 mg
53% Bílkoviny 30 g

Mořská štika na česneku postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.

2

Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.

3

Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.

4

V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.

5

Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept