Jednoduchý recept

Mořská štika dušená na pivu s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52163
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
3 ks Kapie
1 špetka Kmín mletý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
800 g Mořská štika - filety
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
8% Sacharidy 29 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 310 mg
74% Bílkoviny 42 g

Mořská štika dušená na pivu s pórkem postup přípravy receptu:

1

Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet.

2

Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme.

3

Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.

4

Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept