Jednoduchý recept

Zapečené lasagne s cuketou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 52164
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Sýr Čedar
Na lasagne
12 plátek Lasagne
0,5 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
Na cukety
700 g Cuketa
30 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
85 g Oříšky piniové
280 g Ricotta
200 ml Voda pitná
Na lilek
400 g Lilek
20 ml Olej olivový
0,5 polévková lžíce Omáčka sójová
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 401kJ
5% Sacharidy 18 g
67% Tuky 50 g
14% Sodík 280 mg
30% Bílkoviny 17 g

Zapečené lasagne s cuketou postup přípravy receptu:

1

Očištěné cukety a lilek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Piniové oříšky 2 minuty pražíme na suché pánvi, kterou potřásáme.

2

Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou s olejem a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly.

3

Na pánvi rozpustíme máslo, na něj vložíme cukety, přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Poté pánev odstavíme, přimícháme piniové oříšky, strouhaný muškátový oříšek a ricottu.

4

Na jiné pánvi na oleji smažíme asi 4 minuty plátky lilku. K lilku přilijeme vodu, sójovou omáčku a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je lilek měkký.

5

Do mixeru vložíme prochladlou lilkovou směs a rozmixujeme na kaši.

6

Zapékací mísu vymažeme, dno vyložíme 4 plátky lasagní a překryjeme částí směsi s cuketami. Překryjeme dalšími 4 plátky lasagní, překryjeme polovinou kaše z lilku a zbylou cuketovou směsí. Dál položíme zbývající plátky lasagní a potřeme lilkovou kaší. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 185°C zapékáme zhruba 35 minut.

7

Před podáváním pokrm posypeme petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept