Zapečené lasagne s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lasagne s cuketou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 52164 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr Čedar |
Na lasagne | |
---|---|
12 plátek | Lasagne |
0,5 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Na cukety | |
700 g | Cuketa |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
85 g | Oříšky piniové |
280 g | Ricotta |
200 ml | Voda pitná |
Na lilek | |
400 g | Lilek |
20 ml | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 35,3mg |
Draslík | 854,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,4mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sýr Čedar, Sůl, Voda pitná, Cuketa, Muškátový oříšek, Oříšky piniové, Voda pitná, Lilek, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Lasagne, Máslo čerstvé, Ricotta, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lasagne s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné cukety a lilek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Piniové oříšky 2 minuty pražíme na suché pánvi, kterou potřásáme. |
2 | Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou s olejem a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, na něj vložíme cukety, přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Poté pánev odstavíme, přimícháme piniové oříšky, strouhaný muškátový oříšek a ricottu. |
4 | Na jiné pánvi na oleji smažíme asi 4 minuty plátky lilku. K lilku přilijeme vodu, sójovou omáčku a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je lilek měkký. |
5 | Do mixeru vložíme prochladlou lilkovou směs a rozmixujeme na kaši. |
6 | Zapékací mísu vymažeme, dno vyložíme 4 plátky lasagní a překryjeme částí směsi s cuketami. Překryjeme dalšími 4 plátky lasagní, překryjeme polovinou kaše z lilku a zbylou cuketovou směsí. Dál položíme zbývající plátky lasagní a potřeme lilkovou kaší. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 185°C zapékáme zhruba 35 minut. |
7 | Před podáváním pokrm posypeme petrželovou natí. |