Jednoduchý recept

Losos dušený na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52165
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
1 špetka Kmín mletý
600 g Losos - filety
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 262kJ
1% Sacharidy 4 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 297 mg
54% Bílkoviny 30 g

Losos dušený na másle postup přípravy receptu:

1

Plátky lososa omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut uležet. Potom je okmínujeme a osolíme.

2

Zapékací mísu vymažeme lžící másla, rozložíme do ní plátky ryby a polijeme je zbylým rozpuštěným máslem. Přilijeme pivo s trochou vody a lososa pod pokličkou dusíme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu. POtom poklici odstraníme a lososa krátce zapečeme.

3

Porce rozdělíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept