Jednoduchý recept

Pečený pstruh se žampionovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 52166
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kg Pstruh
1 ks Rajčata
1 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 347kJ
2% Sacharidy 7 g
46% Tuky 35 g
16% Sodík 327 mg
96% Bílkoviny 54 g

Pečený pstruh se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané je nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka.

2

Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom pstruhy vyjmeme a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

3

Do zbylého oleje v pánvi přidáme máslo a plátky žampiónů, vše poprášíme moukou, přilijeme pivo a smetanu, promícháme a dusíme, až jsou houby měkké. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou.

4

Upečené ryby na talíři přelijeme žampionovou omáčkou, přidáme k ní plátky citronu a rajčat a podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka

Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanýmim, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept