Pečený pstruh se žampionovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený pstruh se žampionovou omáčkou
Pečený pstruh se žampionovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kg | Pstruh |
1 ks | Rajčata |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 167,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 316,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Pstruh, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený pstruh se žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané je nakrájíme na plátky. Rajče omyjeme a nakrájíme na kolečka. |
2 | Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a z obou stran opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Potom pstruhy vyjmeme a uložíme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby. |
3 | Do zbylého oleje v pánvi přidáme máslo a plátky žampiónů, vše poprášíme moukou, přilijeme pivo a smetanu, promícháme a dusíme, až jsou houby měkké. Omáčku dochutíme solí a citronovou šťávou. |
4 | Upečené ryby na talíři přelijeme žampionovou omáčkou, přidáme k ní plátky citronu a rajčat a podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Čerstvé žampiony můžeme nahradit žampiony sterilovanýmim, které před přípravou důkladně opláchneme studenou vodou.