Jednoduchý recept

Kapr pečený na slanině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52167

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Kapie
600 g Kapr obecný
1 špetka Pepř černý mletý
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 410kJ
2% Sacharidy 6 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 479 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kapr pečený na slanině postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na plátky.

2

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nakrájíme na malé kousky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

3

Porce kapra omyjeme studenou vodou, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí.

4

Do větší pánve s trochou rozehřátého oleje rozložíme plátky slaniny, dáme na ně porce ryby a opečeme je. Opečené ryby přendáme do mísy a uložíme do tepla.

5

V pánvi ve výpeku prudce osmažíme nakrájenou cibuli, žampióny a kapie, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše krátce pod pokličkou dusíme. Směs dochutíme pepřem a solí. Do pánve vrátíme porce ryby, prohřejeme je a podáváme se zeleninou, houbami a vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept