Recept

Lasagne s lososem a bešamelem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 52168
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

0,5 polévková lžíce Fenykl obecný
600 g Losos - filety
30 g Máslo čerstvé
80 g Sýr Čedar
250 ml Vývar rybí
Na lasagne
12 plátek Lasagne
0,5 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
Na bešamel
1 ks Bobkový list
50 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
450 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
6 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 29 g
31% Sodík 627 mg
74% Bílkoviny 41 g

Lasagne s lososem a bešamelem postup přípravy receptu:

1

Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly. Filety lososa nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme nahrubo, petrželovou nať nasekáme nahrubo. Sýr nastrouháme.

2

Na bešamelovou omáčku svaříme v hrnci mléko s cibulí, petrželovou natí, celým pepřem, bobkovým listem a muškátovým květem. Zhruba 10 minut vaříme na mírném plameni. V mezičase v rendlíku na másle připravíme světlou jíšku a odstavíme. Poté do jíšky přecedíme svařené kořeněné mléko a dobře vyšleháme dohladka. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut, nakonec osolíme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky lasagní, přelijeme částí omáčky, poklademe částí lososa, přidáme několik semínek fenyklu a přikryjeme plátky lasagní. Postup opakujeme, končíme s plátky lasagní. Lasagne přelijeme rybím vývarem a posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept