Jednoduchý recept

Zdravá marmeláda z černého jeřábu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 63 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 43 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52171

Ingredience

1,5 kg Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
4 ks Hřebíček
3 kg Jeřabiny čerstvé
20 g Pektogel
50 ml Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sorban draselný
0,7 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 767kJ
29% Sacharidy 103 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
3% Bílkoviny 2 g

Zdravá marmeláda z černého jeřábu postup přípravy receptu:

1

Černou jeřabinu očistíme, nezralé a poškozené plody odstraníme. Potom jeřabiny propláchneme teplou vodou a necháme dobře okapat. Okapané plody dáme do hrnce, přilijeme vínem, zamícháme a povaříme 30-40 minut.

2

Následovně plody jeřabiny v hrnci rozmačkáme, vsypeme cukr s vanilkovým cukrem. Přidáme hřebíček, skořici a ve vaření pokračujeme až do zahoustnutí směsi.

3

Před dokončením vaření vmícháme Pektogel, povaříme 2 minuty. Potom ještě přimícháme Sorban, povaříme ještě 1 minutu a hrnec stáhneme ze sporáku.

4

Nakonec do marmelády přilijeme rum a dobře promícháme. Hotovou marmeládu teplou naléváme do připravených sklenic. Zavíčkujeme je, necháme vychladnout a odložíme na chladné tmavé místo, kde marmeládu můžeme uskladňovat delší dobu.

Poznámka

Marmeláda má léčivé účinky hlavně na cévní onemocnění. Má vysoký obsah rutinu a obsahuje vitamín B.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept