Jednoduchý recept

Pstruh zapečený se žampiónovou směsí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52172

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 dl Protlak rajčatový
800 g Pstruh
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
150 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 787kJ
12% Sacharidy 42 g
42% Tuky 31 g
35% Sodík 692 mg
93% Bílkoviny 53 g

Pstruh zapečený se žampiónovou směsí postup přípravy receptu:

1

Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

2

Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit.

3

Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept