Pstruh zapečený se žampiónovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh zapečený se žampiónovou směsí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 52172 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 dl | Protlak rajčatový |
800 g | Pstruh |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 133,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 123,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Pstruh, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh zapečený se žampiónovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Sterilované žampióny slijeme, necháme je okapat a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Slaninu rozkrájíme na kostičky. |
2 | Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme v pánvi na rozpáleném oleji. Opečené ryby z pánve vyjmeme a nakrájíme na menší kousky. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, žampióny, slaninu a vše krátce osmažíme. Potom do pánve přilijeme pivo, vmícháme rajčatový protlak a směs necháme provařit. |
3 | Z alobalu vystřihneme čtyři větší čtverce, rozložíme na ně plátky brambor, které osolíme. Na ně dáme kousky opečených pstruhů a polijeme je žampionovou směsí z pánve. Čtverce alobalu zabalíme, dáme na plech a pstruhy zapečeme ve vyhřáté troubě. |