Jednoduchý recept

Pstruh pečený na másle a pivu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52174

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Petržel kudrnka
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kg Pstruh
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 231kJ
1% Sacharidy 2 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 327 mg
93% Bílkoviny 52 g

Pstruh pečený na másle a pivu postup přípravy receptu:

1

Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.

2

Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme je v mouce.

3

V zapékací míse rozehřejeme máslo a ryby na něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přilijeme pivo s trochou vody, mísu vložíme do vyhřáté trouby a pstruhy dopečeme doměkka. Během pečení pstruhy poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přilijeme vodu.

4

Upečené měkké ryby dochutíme solí, na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept