Pstruh pečený na másle a pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh pečený na másle a pivu
Pstruh pečený na másle a pivu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52174 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110,3mg |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 912,2mg |
Vláknina | 115,5mg |
Vitamín A | 142,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pstruh, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh pečený na másle a pivu postup přípravy receptu:
1 | Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme. |
2 | Pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme je v mouce. |
3 | V zapékací míse rozehřejeme máslo a ryby na něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přilijeme pivo s trochou vody, mísu vložíme do vyhřáté trouby a pstruhy dopečeme doměkka. Během pečení pstruhy poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přilijeme vodu. |
4 | Upečené měkké ryby dochutíme solí, na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami, přelité vypečenou šťávou.