Jednoduchý recept

Pečený pstruh s mandlovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52176

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Pstruh
1 špetka Sůl
1 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
3% Sacharidy 13 g
35% Tuky 26 g
8% Sodík 166 mg
81% Bílkoviny 45 g

Pečený pstruh s mandlovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme je a nasekáme najemno.

2

Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme.

3

Pstruhy očistíme, omyjeme studenou vodou, osušíme a osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme část oleje a ryby na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme a dáme do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.

5

Do pánve dolijeme olej, rozehřejeme a osmažíme na něm nakrájenou cibuli a česnek. Směs v pánvi zaprášíme moukou, přilijeme pivo s trochou vody, promícháme a vše provaříme. Nakonec přidáme rajčatový protlak a nasekané mandle, omáčku dochutíme pepřem a solí, promícháme a necháme chvíli vařit.

6

Pstruhy na talířích polijeme mandlovou omáčkou a podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept