Pečené párečky v župánku pro celiatiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené párečky v župánku pro celiatiky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 52189 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
3 kávová lžička | Kmín celý |
250 g | Máslo pomazánkové |
20 g | Mouka bezlepková |
300 g | Párky bezlepkové |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 417,6mg |
Draslík | 788,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo pomazánkové, Mouka bezlepková, Párky bezlepkové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené párečky v župánku pro celiatiky postup přípravy receptu:
1 | Důkladným vymícháním pomazánkového másla s bezlepkovou moukou získáme těstíčko, které vyválíme na pomoučeném vále. Plát těsta potřeme hořčicí a nakrájíme těsto tak, abychom do jednotlivých kousků těsta mohli zabalit bezlepkové párky. Párky zabalíme a okraje utěsníme, aby se balíčky nerozbalily. Vzniklé rolky vyrovnáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme celým rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Takto připravené párky pečeme dozlatova v troubě, vyhřáté na 160°C. Hotové párečky podáváme jako svačinu nebo pohoštění návštěvám. |
Poznámka
Místo hořčice můžeme těsto potřít i kečupem. Na závěrečné posypání před pečením můžeme použít i sezam nebo mák.