Fondue z piva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fondue z piva
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52190 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
16 krajíc | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Hořčice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2,5 dl | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
750 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114g |
---|---|
Cholesterol | 343,6mg |
Draslík | 681,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Sýr Čedar, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fondue z piva postup přípravy receptu:
1 | Do nádoby na fondue nalijeme pivo a zahřejeme. Za stálého míchání přidáme nastrouhaný sýr, máslo, worcesterovou omáčku a mouku smíchanou s trochou vody. Omáčku stále mícháme, aby se nepřipálila a přivedeme ji k varu. |
2 | Potom nádobu ihned odstavíme z ohně a přimícháme do ní vajíčka rozšlehaná s hořčicí. |
3 | Omáčku nalijeme na mírně opečený toustový chléb a podáváme. |