Žampióny smažené v pivním trojobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampióny smažené v pivním trojobalu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52191 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 ml | Olej rostlinný |
0,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 366,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampióny smažené v pivním trojobalu postup přípravy receptu:
1 | Z žampiónů odřízneme nožičky, hlavičky očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | Okapané hlavičky hub potom postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami. |
Dobrý oběd, který potěší především muže. Je sytý a chutný.