Jednoduchý recept

Žampióny smažené v pivním trojobalu

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žampióny smažené v pivním trojobalu 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52191

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej rostlinný
0,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 164 kcal
Kilojoule 685kJ
3% Sacharidy 10 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 167 mg
14% Bílkoviny 8 g

Žampióny smažené v pivním trojobalu postup přípravy receptu:

1

Z žampiónů odřízneme nožičky, hlavičky očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

2

Okapané hlavičky hub potom postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Žampióny smažené v pivním trojobalu
Dobrý oběd, který potěší především muže. Je sytý a chutný.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept